Thursday, January 27, 2011

Manusia itu adalah hamba Allah

Assalamualaikum...

sahabat yang kukasihi dan sayangi...
aku yang sedang menulis ini..mohon sejuta kemaafan jika aku ada membuat kesalahan,..terlancang mulut atau sebagainya...namun jauh niat dihatiku ini adalah untuk memanfaatkan persaudaraan yang dibina agar tidak terlerai. tapi, jika perkara itu x dapat dilakukan..adalah lebih baik, kita mendoakan kebahgiaan sahabat itu.semoga mendapat petunjuk dan hidayah menjadi insan yang lebih baik.
aku adalah insan yang amat menyanyangi insan yang aku sayang...aku tidak dapat tidak jika ada org yang mengata, atau mengutuk saudara2ku ini..jika sekalipun dibawa angin bayu sahaja...aku akan jua ingin mendapat kepastian yang jelas...jadi diharap agar niatku ini tidak disalah ertikan ...sahabat.
agar sahabat mendapat jalan yang terbaik untuk menyelesaikan masalah ini...jangan diikutkan perasaan yang dikuasai oleh syaitan...kerana sahabat adalah seorang yang matang dan cerdik dalam menangani masalah ...pujuklaa hati...muhasabahlaa diri....kerana orang yang sabar itu adalah sangat dirahmati oleh Allah.
teringat kata seorang tua yang baik hati,...jika kita mampu membalas seseorang itu dengan perkataan atau perbuatan, tapi kita tidak melakaukannya....insya-allah 1001 rahmat Allah menanti kita...
hanya sekadar perkongsian ...kerana itu adalah pengalaman hidup kite di alam dunia yang sementara ini....
tiada apa yang perlu disakitkan...difikirkan...dimarahkan...jika itu hanyalah nyamuk yang berterbangan membuat bising sahaja....sahabatku,,,sentiasalah berdoa untuk mendapatkan yang terbaik...sentiasa berada dibelakang dirimu...

1 comment:

  1. sahabat adalah seseorang yang bersedia menyatakan sesuatu yang benar tentang sahabat itu biarpun ia bakal melukakan.. :)

    ReplyDelete