Friday, December 10, 2010

cerita semalam,

Assalamualaikum,...

Wah...sangat lama x update blog nih...masa tidak mengizinkan...(actually, x habis explore pasal blog nih...) terima kasih pada kak ana yang sudi mengajar saya bagaimana nak post...jgn gelak...tak tahu, saya bertanya..heheh walaupun punyerlaa renung lama...camner nak post blog nih...

pagi Jumaat yang indah..walaupun malam tadi dapat tidur 2 jam sahaja...masakkan maggi goreng untuk suami tersayang..nasib dia cakap sedap...huhuhu..( maggi goreng 3 pagi)..so, sampai aje office...calendar dulu, bukan ye ape,,,nak cuti baki lagi 3 hari sampai hujung tahun ini...bile nak habiskan yeks...

semalam pi try kerusi OSIM yang urut2 tuh...best giler...!!!mmg best....!!! girl salesperson tuh layan baik punyer...walaupun, aku teragak2 untuk masuk dalam kedai tuh, takut x dilayan...tapi, sangkaan aku meleset sama sekali, dia melayan dengan baik...aku pun mencuba...(mmg tgh sakit bahu dan tengkuk kerana mendukung dan menetekkan Damia)...wahh!!! rasa macam x nak bangun...best yer...baru laa rasa yg duit adalah segala2 nya untuk membeli bende2 macam nih....hubby tanye:" awak nak ker?? kalau nak , saya belikan...." wah!! ni tanye nak tunjuk macho depan girl tu ker..atau betul2...detik hati aku...aku terus cakap..nak laa...best laa...so, hubby terus tanye...harga nya...RM11,888....beli cash, boleh kurang seribu...amacam??? ....sambil senyum meleret...dengan penuh manja..(agak2 ada daya tarikann ker lagi...) akucakap, nak laa...okey....ha??? jadi ker??cam xcaya ajer.terasa diri ini begitu dihargai...

adventure kami sekeluarga ke melaka dan PD..semua xde plan..bermula dengan pagi Sabtu, hubby ajak pi Melaka..terus siap !..angkut anak2 masuk kereta..terus menuju ke Melaka...singgah cari topi bomba(untuk aper?? nth ...tanyelaa dia sendiri)...carik hotel..kalau ade kosong..dah pukul 5 ptg, layan ajerlaa...lalu pi tanjung keling....nampak hotel Everly...ha...serbu ajelaa...nasib ade kosnong...harga? RM180...bolehlaa...Dayana dah sibuk nampak POOL...dah x sabar nak terjun dan membenamkan diri....last2 benam kan diri kat dalam bathtub ajerlaa..hahah...kesian yer anak mama...malam kiterog gerak pi jonkerwalk..hahahha...first time pi...mak aiiii ramai yer...nasib Mia tido..

esok yer...terus pi lagend water chalet...wah!! mmg best giler tempat nih...try tanyer harga...mak aiii yg tinggal hanya grand pool ajer...yang berharga rm780++ x payah!! hubby cakap..kite carik tempat lain...tapi sempat laa usha2 tempat tuh...mmg grand...terus menuju ke Bayu Beach...murah sikit....tanye terus kat kaunter ade kosong tak..kebetulan..ade...satu unit apartmen dengan 2 bilik...rm230.boleylaa..call Faiz dan wife dia datang sekali....amik ko...last minute..datang sampai sesat2..kul 12 mlm baru muncul...sanggap aku dibuatnye....esok yer...Dayana..jgn cakaplaa...mandi POOL , mandi laut...mandi Pool balik...masuk hotel, mandi bahtub pulak....gian gile anak aku sorang nih....

wahh...penat gile balik umah...baju berlambak2 xbasuh...rumah tonggang langgang....aii...penat yer....takper...buat ape yang patut dulu...nasib hubby dengan baik hati tolong sidai baju..(dia mmg pakar sidai baju)..

4 comments:

  1. tolong sekadar yg mampu...cewah!

    ReplyDelete
  2. waaahhh...dapat kerusiiiiiiiiii!! nak pinjammmm....

    ReplyDelete
  3. Akhirnya, dapat juga menjejak blog Zura..:)

    ReplyDelete